Зведення штабу ООС 10 травня: 17 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
Відзначається, що збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню.

Ситуація на Донбасі за минулу добу, 9 травня, загострилася - бойовики збільшили кількість обстрілів. Українським військам довелося відкривати вогонь у відповідь, що призвело до втрат у лавах окупаційних військ - відзначили в штабі Об'єднаних сил.

Відзначається, що збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Були застосовані заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя.

«Злочинні дії російських окупантів безкарними не залишилися - вогнем зі штатного озброєння українські воїни рішуче придушили ворожу активність... За даними розвідки, 9 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта і ще чотирьох поранили», - повідомили в штабі.

Війна на Донбасі: що змінить ідея Офісу президента про посилення «Мінська»Посилення Мінського формату не наблизить Україну до врегулювання конфлікту з РФ через те, що сама його ідея полягає в тому, щоб легітимізувати агресію.

По українським позиціям бойовики вели обстріл біля Кам'янки, Водяного, Красногоровки, Опитного, Павлопіля (бойовики випустили 22 міни). Були обстріляні також околиці Широкино, Славного, Новотроїцького та двічі Старогнатівки.

Обстріли також були зафіксовані біля Хутора Вільного, неподалік від Кримського (ворог випустив 10 мін 120 калібру), Новотошківського, Трьохізбенки, а біля Горіхового окупаційні війська задіяли протитанковий ракетний комплекс.

«Втрат серед наших захисників в результаті ворожих обстрілів не було... Від початку поточної доби російські окупанти два рази відкривали вогонь по околицях Авдіївки, застосувавши 82 мм міномет, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю», - відзначили в штабі.

Також повідомили, що бойовики обстріляли позиції ОС біля Горіхового. Втрат серед українських захисників немає.

Нагадаємо, на окупованому Донбасі понад 400 заражених коронавірусом.

Також відзначимо, на Донбасі зросла кількість жертв серед мирного населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: