Ситуація на Донбасі: 15 обстрілів, є поранені

Читать на русском
Бойовики на Донбасі застосували заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, БПЛА, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

З початку поточної доби, 2 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі збройні формування Російської Федерації 15 разфі порушили режим припинення вогню, у результаті чого двоє військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє пресцентр ООС у Facebook.

Бойовики на Донбасі застосували заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, БПЛА, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Карта ООС: ситуація на сході України на 2 травняСитуація на сході країни станом на 2 травня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Злочинні та нахабні дії російських окупантів безкарними не залишилися - вогнем зі штатного озброєння українські воїни рішуче придушили ворожу активність. Об'єднані сили продовжують вживати заходів щодо збереження життя і здоров'я військовослужбовців і цивільного населення», - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід противник обстрілював українські позиції неподалік Авдіївки, поблизу населеного пункту Гнутове.

Також обстріли були зафіксовані поблизу Хутора Вільний, по околицях Орехово, по населеному пункту Кримське, поблизу Новоалександровки і Південного, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ.

«Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів отримали поранення», - йдеться в повідомленні.

Раніше в МЗС анонсували візит генсека ОБСЄ на Донбас.

Також нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала танки та гаубиці бойовиків на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: