Ситуація на Донбасі: 6 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
З початку неділі, 10 травня, російсько-окупаційні сили 6 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи при цьому заборонене озброєння.

З початку неділі, 10 травня, російсько-окупаційні сили 6 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи при цьому заборонене озброєння.

Про це повідомляє сторінка ООС у Facebook.

За даними штабу, сьогодні бойовики з мінометів 120-го і 82-го калібрів, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали позиції підрозділів Об'єднаних сил в районі населених пунктів Авдіївка, Орехово і Новотошківське.

Карта ООС: ситуація на сході України на 10 травняСитуація на сході країни станом на 10 травня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Військовослужбовці рішуче відповіли на ворожі обстріли й продовжують контролювати супротивника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню. Наші воїни завжди готові негайно реагувати на можливі загрози з будь-яких напрямків», - підкреслили в ООС.

Відзначається, що в результаті ворожих обстрілів жоден український військовий не постраждав. Підрозділи Об'єднаних сил відповідали на агресію бойовиків вогнем зі штатного озброєння. Втрати противника зараз уточнюються.

Крім того, на ділянках розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської, Золотого, а також Петровського і Богданівки сьогодні не зафіксовано порушень режиму припинення вогню. Ситуація на ділянках контролюється українськими підрозділами.

Раніше на Донбасі зросла кількість жертв серед мирного населення.

Також нагадаємо, на окупованому Донбасі понад 400 заражених коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: