Карта ООС: ситуація на сході України на 10 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 10 травня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Протягом доби, що минула, 9 травня, на лінії бойового зіткнення в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України, наші українські герої продовжували мужньо протистояти російській навалі.

Бойових втрат серед захисників України протягом минулої доби немає.

За даними розвідки ООС, 9 травня українські воїни знищили одного російського окупанта та ще чотирьох поранили.

Так, російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 17 разів. При цьому, окупанти вчергове свідомо ігнорували Мінські угоди, випустивши по позиціях Об’єднаних сил 66 мін калібрів 120 та 82 мм.

Ворожі мінометні обстріли зафіксовано в районах н.п. Кримське, Хутір Вільний, Новотошківське, Новотроїцьке, Павлопіль, Кам’янка та Опитне. Ці обстріли збройні формування РФ супроводжували щільним вогнем з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння. Також гранатомети та стрілецьке озброєння окупанти застосовували в районах н.п. Опитне, Красногорівка, Широкине, Трьохізбенка та Старогнатівка.

А по наших оборонцях Оріхового та Новотошківського ворог застосував ще й протитанкові ракетні комплекси (ПТРК).

Жорстким вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння наші герої адекватно придушували ворожу збройну активність на різних ділянках оборони. Зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил ведуть вогонь у відповідь лише з підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних мешканців та інфраструктури місцевого населення, та не відкривають вогонь першими.

Обстановка на сьогодні, 10 травня

Від початку поточної доби станом на 12:00 російсько-окупаційні війська тричі порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення. При цьому ворог щоразу застосовував міномети, випустивши загалом 24 міни різних калібрів.

О 04:45 від окупованого Спартака ворог розпочав обстріл позицій захисників Авдіївки, застосовуючи протягом години автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, а також міномет 82-го калібру.

З 05:10 по мужнім захисникам Авдіївки російсько-окупаційні війська з напрямку від Каштанового також застосували міномети 120-го та 82-го калібрів, а також гранатомети й стрілецьку зброю.

В цей же час, з 05:00 розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм з напрямку від окупованого села Березівське зафіксували наші воїни в районі Оріхового. Противник також вів тут вогонь з СПГ, АГС та великокаліберних кулеметів.

З підтвердженням про відсутність в секторі вогню місцевого мирного населення та їх інфраструктури, наші українські герої вели адекватні оборонні дії, застосовуючи у відповідь на обстріли з боку збройних формувань РФ легке піхотне озброєння.

Після ранкових проявів збройних агресії та отримання гідної жорсткої відповіді з боку захисників України, за наявною інформацією, російсько-окупаційні війська поки що утримуються від порушення режиму тиші.

Наші герої контролюють обстановку.

Втрат внаслідок прицільного ворожого вогню та бойових дій, серед наших героїв-захисників немає.

Втрати окупантів уточнюються.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші на лінії бойового зіткнення, першими вогонь не відкривають, та щохвилини перебувають напоготові дати гідну ефективну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: