Степанов пригрозив звільненнями за затримку виплат лікарям

Читать на русском
За затримку доплат медикам, які займаються лікуванням пацієнтів з коронавірусом, можуть почати звільняти.

МОЗ буде наполягати на прийнятті кадрових рішень у зв'язку із затримками 300% доплат медичним працівникам, задіяним у боротьбі з COVID-19.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу в суботу, 9 травня.

Медикам доплатять 300%: чи є кошти та від кого залежать виплатиНаприкінці березня в Кабміні вирішили додати мотивації лікарям, які працюють із коронавірусними хворими. Кабмін затвердив для них погодинну оплату, а парламент схвалив закон номер 3275 про надбавки до зарплати в 300 відсотки.

Він підкреслив, що Кабмін ще до 15 квітня перерахував в регіони субвенцію на виплату медикам потрійних зарплат.

«Я буду наполягати на прийнятті необхідних управлінських рішень, в тому числі кадрового характеру. Тому що я не розумію, хто давав право, вибачте, просто знущатися над нашими медичними працівниками», - сказав Степанов.

Він також розповів про звіти щодо виплат, які провели в регіонах.

«Яку інформацію ми отримали на вчорашній день. По-перше, три області взагалі не відзвітували. Це Дніпропетровська, Київська та Херсонська області. По-друге, за тими звітами, які ми побачили. Я приведу приклад. Харківська область поінформувала про 17 медичних працівників, які в березні були зайняті лікуванням чотирьох хворих на COVID-19. Загальна сума коштів, що виплачені в якості доплат з бюджетів всіх рівнів - 14 900 грн, або 870 грн кожному, якщо просто поділити і вивести в середню. Якісь цікаві три оклади в Харківській області», - повідомив міністр.

Степанов запевнив, що всі медпрацівники отримають обіцяні кошти. Ситуація з доплатами лікарям на контролі президента України і уряду.

Нагадаємо, раніше в Кабміні пояснили, що сталося з доплатами для медиків.

Президент Володимир Зеленський доручив главам ОДА погасити заборгованість перед лікарями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: