Рада запровадила страхування медиків, які працюють із коронавірусом

Читать на русском
Рада ухвалила законопроект № 3376-1, який підвищує соціальний захист медиків, зайнятих в боротьбі з COVID-19, і членів їхніх сімей.

Рада ухвалила законопроект № 3376-1, який підвищує соціальний захист медиків, зайнятих в боротьбі з COVID-19, і членів їхніх сімей.

За відповідне рішення під час позачергового засідання в четвер, 7 травня, проголосувало 336 нардепів.

Законопроект передбачає, що виплати медикам, які захворіли коронавірусом, прирівнюються до виплат учасникам бойових дій.

Чи закінчиться карантин 22 травня – відповіді експертівКабінет міністрів України схвалив продовження карантину до 22 травня, хоча з послабленнями.
  У разі встановлення групи інвалідності для медпрацівника в результаті зараження СOVID-19 уряд виплачуватиме компенсацію в розмірі 300 прожиткових мінімумів, що становить 600 тисяч гривень. Виплати сім'ї медпрацівника в разі летального результату складуть 750-кратний розмір прожиткового мінімуму, тобто 1,5 мільйона гривень.

Голова комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що виплати будуть відбуватися тільки в тому випадку, якщо у медпрацівника будуть ускладнення від хвороби.

«У законопроекті № 2276-1 сказано, що ці виплати за зараження відбуваються тільки в тому випадку, якщо наслідки такого зараження. Адже ми з вами знаємо, що 90% хворих на COVID-19 переносить його або безсимптомно, або без наслідків. Там навіть сума більше, ніж в № 3376, але є уточнення, що це (виплати - ред.) йде якщо є ускладнення, якщо воно призвело до інвалідності. Також на відміну від № 3376 (в альтернативному - ред.) була збільшена сума в разі смерті медпрацівника. У бюджеті, в стабілізаційному фонді, який утворений урядом на боротьбу з коронавірусом, порахували статистично, що гроші є на такі виплати», - заявив Радуцький.

Раніше Комітет Ради схвалив закон про страхування медиків.

Також нагадаємо, в Києві кількість хворих коронавірусом збільшилася ще на 24 людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: