Владний «дауншифтінг»: чому Саакашвілі не влаштує будь-яка з посад

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив у четвер, 30 квітня, що Міхеіл Саакашвілі після консультацій із президентом України Володимиром Зеленським може обійняти іншу посаду, замість віцепрем'єра з реформ. Голова центру «Ейдос», політолог Віктор Таран пояснив коментарі «Слово і діло», чому Саакашвілі не влаштує будь-яка з посад.

«Саакашвілі випустили, а потім, коли зрозуміли, що голосів немає, треба було ситуацію врятовувати. Пан Разумков ще в інтерв’ю раніше сказав, що голосів немає, та його ніхто не підтримає. Саме з цим пов’язано. Проблема в тому, що яку би йому посаду не дали, це не те, на що сподівається Саакашвілі. Ну, дадуть йому посаду радника президента. Хто такий радник?» – акцентував Віктор Таран.

Грузинський ревізор: чим закінчиться повернення Саакашвілі в українську політикуМіхеіл Саакашвілі має всі шанси стати найпомітнішим політиком серед всіх членів діючого Кабміну. Сценарії його можливої співпраці з пропрезидентською командою прогнозував політолог Олександр Радчук.

Він зауважив, що попри заяви голови фракції Давида Арахамії про те, що «Слуга народу» підтримає кандидатуру грузинського експрезидента на посаду віцепрем'єр-міністра з питань реформ, насправді в президентській партії немає голосів на його підтримку.

Політолог пояснив, що це пов’язано, у тому числі, з особистістю самого Саакашвілі та його перебування на посаді при минулій владі. При чому Таран підкреслив, що Саакашвілі на будь-якій посаді очікуватиме більшого і будь-яку посаду буде сприймати, як публічне приниження.

«По-перше, ця посада понизить статус Саакашвілі. Я дуже сумніваюся, що він на це піде, а по-друге, навіть, якщо і піде, то затаїть велику образу на Зеленського. Це буде питання часу, коли ця образа вистрелить», – сказав Таран.

Як відомо, президент Володимир Зеленський запропонував Міхеілу Саакашвілі посаду віцепрем'єр-міністра з реформ.

Також повідомлялося, що Саакашвілі провів зустріч із фракцією «Слуга народу».

Водночас на можливе призначення Саакашвілі в Кабміні відреагували в Грузії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: