У МЗС України зробили заяву щодо відкликання посла Грузії

Читать на русском
Відкликання посла Грузії з України у відповідь на призначення Саакашвілі не несе загрози відносинам між двома країнами.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на відкликання посла Грузії Теймураза Шарашенідзе після призначення Міхеіла Саакашвілі в комітет реформ.

Відповідну заяву оприлюднила пресслужба МЗС в п'ятницю, 8 травня.

Грузія відкликає посла через призначення Саакашвілі. Чи є ризик розриву дипвідносин?Грузія відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням колишнього президента Міхеіла Саакашвілі на посаду глави Виконавчого комітету реформ при президентові України.

Як пояснили в МЗС, посла Грузії в Україні сьогодні лише тимчасово відкликали для консультацій в Тбілісі.

«Теймураза Шарашенідзе не відкликали з України, а викликали для консультацій в столицю. Це не щоденна, але звичайна практика в дипломатичній роботі. Ми не бачимо в цьому рішенні ніякої загрози для відносин між нашими дружніми державами. У нас багато спільних позицій і спільних викликів», - повідомили в міністерстві.

Разом з тим МЗС України закликало Тбілісі не ставити двосторонні відносини в залежність від процесу реформ в Україні.

«Подолання епідемії і стабілізація економіки є загальними завданнями для всіх європейців. Ці виклики вимагають від уряду України нових підходів і нестандартних рішень», - заявили в МЗС.

При цьому у відомстві нагадали, що Міхеіл Саакашвілі - громадянин України, який має «великий досвід і значні досягнення в здійсненні реформ, які широко визнані в світі».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі главою Виконавчого комітету Національної ради з питань реформ.

У відповідь Грузія відкликала свого посла з України для консультацій. Відкликання посла прокоментував президент Володимир Зеленський.

«Слово і діло» зібрало реакцію соцмереж на призначення Саакашвілі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: