Зеленський прокоментував відкликання посла Грузії з України

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський назвав помилкою рішення Грузії відкликати посла в Україні Теймураза Шарашенідзе. Україна не буде у відповідь відкликати свого посла з Грузії.

Президент Володимир Зеленський назвав помилкою рішення Грузії відкликати посла в Україні через призначення Міхеіла Саакашвілі главою Національної ради реформ.

Про це він заявив в ефірі телеканал «НАШ» під час візиту в Луганську область в п'ятницю, 8 травня.

Саакашвілі розповів про плани щодо роботи на новій посадіМіхеіл Саакашвіллі розповів, чим планує зайнятися в першу чергу на посаді глави Виконавчого комітету реформ.

«У нас із Грузією, з грузинським народом прекрасні відносини. Ми, незважаючи ні на що, не будемо на жодні консультації відкликати нашого посла до України, тому що відносини між нашими країнами довше, ніж будь-яке керівництво будь-якої країни. Мені здається, що це помилка грузинської сторони», – сказав він.

Зеленський впевнений, що після консультацій посла Грузії в Україні Теймураза Шарашенідзе з владою Грузії питання буде залагоджено.

«Після консультацій усі сторони зрозуміють, що кадрова політика кожної держави стосується тільки цієї держави й громадян, які в ньому живуть. Щоб нікого не ображати, я думаю, це наша політика. Пан Саакашвілі є громадянином України, у нього є український паспорт. А я є президентом України, який призначив його», – зазначив президент України.

Зеленський про дороги, призначення Саакашвілі та ТКГ в Мінську. НАШ 08.05.20НАШ

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі главою Виконавчого комітету Національної ради з питань реформ.

У відповідь Грузія відкликала свого посла з України для консультацій.

«Слово і діло» зібрало реакцію соцмереж на призначення Саакашвілі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: