МОЗ доручило головам ОДА відзвітувати про виплати кожному лікарю

Читать на русском
Доплати медикам через коронавірус. Голова МОЗ заявив про маніпуляції з зарплатами лікарів і доручив головам ОДА відзвітувати по кожній лікарні.

Влада на місцях затримує підвищену зарплату медикам, які працюють з хворими на коронавірус. МОЗ зажадало звіт по кожній з лікарень в країні.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 2 травня.

За його словами, МОЗ отримує скарги від лікарів, які працюють з коронавірусними хворими, але не отримують підвищену потрійну зарплату.

Які доплати мають отримати медики під час епідемії коронавірусуЛікарі, медсестри та навіть водії, які безпосередньо задіяні в лікуванні хворих та ліквідації епідемії, мають отримати надбавки в 300 відсотків від окладу.

Міністр зазначив, що уряд перерахував у регіони всі кошти, а затримки виникають вже на місцях.

«Зараз ми отримуємо сигнали, що ці виплати не були здійснені в повному обсязі з вини або органів місцевої влади, або головних лікарів лікарень. Почали маніпулювати з виплатами, прораховувати якось погодинно або ще якось. Це неприпустимі речі. Підкреслюю, що всі без винятку виплати повинні здійснюватися в повному обсязі», - сказав Степанов.

Голова МОЗ підкреслив, що вже відреагував на ситуацію - він направив листи головам облдержадміністрацій, щоб вони відзвітували по кожній медустанові, які суми і яким працівникам, які лікували хворих на COVID-19, були виплачені.

Нагадаємо, в кінці березня Рада проголосувала за доплату в 300% медикам, які борються з COVID-19.

Пізніше Степанов анонсував підвищення зарплат абсолютно всім лікарям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: