Учені встановили сотні мутацій коронавірусу

Читать на русском
Учені зі США та Великої Британії виявили, що вже існують сотні різних мутацій коронавірусу.

Учені зі США та Великої Британії виявили, що вже існують сотні різних мутацій коронавірусу.

Американське дослідження показало, що одна конкретна мутація – D614G – стає домінантною і може зробити захворювання більш заразним. Результати цього дослідження ще не перевірили інші науковці та його офіційно не публікували, повідомляє BBC.

В Україні планують побудувати лабораторію для розробки вакцин – ЛяшкоВ Україні планують створити лабораторію для розробки вакцин. Вона буде знаходитися в Києві.

Водночас дослідники з Національної лабораторії Лос Аламос у штаті Нью-Мексико відстежують зміну «шипа», який надає вірусу його виразної особливої форми. Вони проаналізували дані стосовно хворих на коронавірус у Шеффілді (Британії). Хоча вчені не виявили, що люди з такою мутацією вірусу хворіли тяжче або довше перебували в лікарні.

Ще одне дослідження Університетського коледжу Лондона (UCL) виявило 198 повторюваних мутацій вірусу. Один з його авторів, професор Франсуа Баллу, повідомив, що мутації самі по собі не є поганою річчю, і немає нічого, що дозволяє припустити, що SARS-CoV-2 мутує швидше або повільніше, ніж очікувалося.

Нагадаємо, на ранок четверга, 7 травня, у світі 3 755 341 інфікованих на COVID-19. Померлих від інфекції 263 831 осіб, одужали - 1 245 413 людей.

В Україні зафіксовано 13 691 випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: