Комітет Ради схвалив закон про страхування медиків

Читать на русском
Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував парламенту схвалити закон щодо підвищення соціального захисту медиків.

Комітет із питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував парламенту ухвалити закон щодо підвищення соціального захисту медиків.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної ради України.

«На засіданні комітету 06 травня 2020 року депутати підтримали законопроект № 3376-1, який підвищує соціальний захист медиків, зайнятих у боротьбі з COVID-19, та членів їх сімей. Зазначений законопроект передбачає, що виплати медикам, які отримали захворювання на Covid-19, прирівнюються до виплат учасників бойових дій», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у разі встановлення групи інвалідності для медпрацівника внаслідок зараження СOVID-19 уряд буде виплачувати компенсацію в розмірі 300 прожиткових мінімумів, що становить 600 тис. грн.

Виплати родині медичного працівника в разі смерті становитимуть 750-кратний розмір прожиткового мінімуму, тобто 1,5 млн грн.

Як відомо, цей законопроект Верховна рада розгляне сьогодні на позачерговому засіданні.

Раніше ВР ухвалила за основу проєкт закону №3329-д про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення й поширення коронавірусної хвороби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: