Суд відправив під домашній арешт суддю Кріля

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива погодженого з прокурором про обрання запобіжного заходу підозрюваному судді.

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт суддю Турківського районного суду Львівської області Луку Кріля, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрює в одержанні хабара, а паралельно обвинувачує у вчиненні цього ж правопорушення раніше.

Таке рішення 6 травня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Клопотання детектива погодженого з прокурором про застосування запобіжного заходу – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Луки Кріля запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати місце проживання, крім випадків необхідності надання йому медичної допомоги», – заявила Михайленко.

Також суддя поклала на Кріля наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не відлучатися з Турківського району Львівської області без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками та носити електронний браслет.

Як відомо, за версією слідства, суддя висловив прохання громадянину надати грошову винагороду за сприяння у не притягненні його до адміністративної відповідальності. Як стверджують у прокуратурі, цю ж особу вже обвинувачують за схожою справою. У грудні 2018 року його було викрито на отриманні 1000 євро неправомірної вигоди. Нещодавно цю справу скерували до суду.

У САП повідомили, що підозрюваного суддю 24 січня викрили на одержанні неправомірної вигоди одразу після одержання ним другої частини обумовлених коштів.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя дозволила заарештувати Кріля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: