ВАКС закрив справу за обвинуваченням екссудді у брехні в декларації

Читать на русском

Антикорупційний суд закрив повністю справу за обвинуваченням колишнього голови міського суду в Луганській області.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд закрив за строками давності кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього голови Краснолуцького міського суду Луганської області Євгена Самойленка у декларуванні недостовірної інформації.

Таке рішення 21 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, крім недостовірного декларування НАБУ і САП обвинувачували його у незаконному збагаченні, але через рішення Конституційного суду про визнання неконституційним статті про незаконне збагачення суд закрив справу в цій частині ще на стадії підготовчого засідання.

Під час судового розгляду сам Самойленко заявив клопотання про звільнення його від відповідальності у зв'язку зі спливом строків давності і скасування арешту майна. Суд клопотання задовольнив і звільнив екссуддю від відповідальності, закривши провадження.

Також суд зняв арешт з майна Самойленка, а саме: ‭125 358‬ доларів; 2220 євро; 55100 російських рублів; годинника з металу сріблястого кольору Gc swiss made; годинника Omega з металів жовтого та сріблястого кольорі; годинників Longines з металу жовтого і сріблястого кольору; годинника Slava з металу жовтого кольору; двох злитків золота масою 20 і 5 грамів; чотирьох квартир; двох нежитлових приміщень; восьми земельних ділянок, сім з яких в окупованому Криму; житлового будинку; чотирьох автомобілів – BMW Х6, ЗАЗ, Opel Record і ВАЗ 2101; кормокухні; об'єкту нерухомого майна; свинарника маточника; свинарника-відкормлювача і офісу. Суд повернув і 32 тисячі грн застави.

Нагадаємо, за версією НАБУ, перебуваючи на посаді голови Краснолуцького міськсуду та в подальшому будучи прикріпленим до Рубіжанського міськсуду Луганської області, набув у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами й вартість яких значно перевищує його законні доходи на загальну суму понад 13 млн грн (дві квартири в центрі міста Харкова, два паркомісця, дорогоцінні меблі та готівкові кошти в еквіваленті понад 3 млн грн).

Крім того, суддя подав завідомо недостовірні відомості в деклараціях за 2015 та 2016 роки, не зазначивши майно, що перебувало в його користуванні й право власності на яке зареєстроване на його цивільну дружину (з якою в 2011 році здійснене фіктивне розірвання шлюбу) на загальну суму понад 17 млн грн. Серед незадекларованих об'єктів декілька квартир, будинок, 8 земельних ділянок у курортній зоні АР Крим, нежитлові об'єкти нерухомості, автомобілі Nissan Pathfinder, BMW X5 та BMW X6, видатки на ремонт та благоустрій об'єктів нерухомості на значні суми.

Ще 26 січня 2018 року САП скерувала цю справу до суду. Раніше суд заарештував квартири, машини та землю екс-голови суду в Луганській області. Також НАБУ домоглося арешту й іншого майна Самойленка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: