НАБУ не порушило справу за недекларування Венедіктовою житла в Києві

Читать на русском

У Національному бюро переглядали журналістський сюжет про можливе вчинення кримінального правопорушення керівником Офісу генпрокурора.
Ірина Венедіктова

Національне антикорупційне бюро не порушило кримінальне провадження за фактом можливого недекларування квартири в Києві генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою, про що знімали сюжет журналісти програми «Схеми».

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналіста «Слово і діло».

«За фактами висвітленими в сюжеті програми «Схеми» щодо можливого декларування недостовірної інформації генеральним прокурором кримінальні провадження детективами Національного бюро не реєструвалися», – повідомили у відомстві.

Як відомо, журналісти програми «Схеми» повідомляли, що генпрокурорка Венедіктова проживає в центрі Києва в елітному старому будинку у квартирі, оформленій на інших людей. При цьому вона відмовилася повідомити на запит журналістів, як давно вони з чоловіком мешкають за цією адресою та на якій підставі. Також генпрокурорка не пояснила, чому вони не вказали користування нерухомістю в Києві у декларації за 2019 рік, хоча обидва вже працювали у столиці.

У своїх деклараціях, поданих у березні 2020 року, Венедіктова та її чоловік-держслужбовець Денис Колесник зазначили, що їхнім фактичним місцем проживання у 2019 році було селище міського типу Високий під Харковом, і не вказали, яким нерухомим майном користувались у Києві.

При цьому, Колесник отримав роботу в столиці ще в листопаді 2019 року, Венедіктова стала народним депутатом у серпні 2019-го, а до того брала активну участь у роботі штабу як на президентських виборах навесні, так і на парламентських улітку.

Нагадаємо, НАБУ порушило справу за фактом можливого недекларування Венедіктовою елітного наручного годинника та факт засновництва громадської організації. Раніше суд зобов'язав орган це зробити за скаргою заявника у справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: