Генпрокурор Венедіктова відреагувала на протести активістів

Читать на русском
Справа Гандзюк. Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова відреагувала на акцію протесту.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова відреагувала на акцію протесту під своїм домом активістів ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк».

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Ірина ВенедіктоваГенеральний прокурор України

Генпрокурор заявила, що в Україні досить багато було зроблено для реформування прокуратури і судової системи. Також Венедіктова перерахувала інші напрацювання, зокрема і по справі убивства радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Також вона додала, що вже почався процес ознайомлення з матеріалами слідства.

Нагадаємо, активісти ввечері в понеділок, 27 квітня, провели акцію протесту біля Офісу президента через завершення досудового розслідування в справі активістки Катерини Гандзюк.

Присутні зажадали звільнити генпрокурора Ірину Венедіктову і чекали пояснень від президента Володимира Зеленського про завершення досудового слідства.

Згодом до активістів вийшов і заступник генпрокурора Олексій Симоненко, який відповідальний за справу Гандзюк. Він сказав, що нові докази у справі відсутні, тому справу передали в суд.

Вбивство Гандзюк: що відомо в річницю нападу на активісткуРік тому в Херсоні скоїли напад на активістку Катерину Гандзюк. Вона померла за кілька місяців після цього. Зібрали все, що відомо про її справу.

За останніми даними, кілька десятків активістів вирушили протестувати біля будинку генпрокурора Ірини Венедіктової.

Раніше в СБУ заявили про завершення розслідування вбивства Ганддзюк.

Також стало відомо, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, помічник екснардепа Миколи Паламарчука Ігор Павловський пішов на угоду зі слідством.

Як відомо, напад на Гандзюк відбувся в 2018 році, невідомий облив її концентрованою сірчаною кислотою біля будинку. Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року.

«Слово і діло» продовжує стежити за тим, як президент України Володимир Зеленський виконує обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: