Пожежі в Чорнобилі та на Житомирщині: де працюють рятувальники

Читать на русском
Пожежі в Чорнобильській зоні і Житомирській області локалізовані. Гасять окремі осередки тління.
Фото -ДСНС.

Пожежі у Чорнобильській зоні та Житомирській області локалізовані. Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У Чорнобильській зоні гасять окремі осередки тління торф’яників в осередках пройдених вогнем. До гасіння залучено 210 чоловік та 72 одиниці техніки, з них від ДСНС 146 чоловік особового складу та 44 одиниці техніки.

Найбільші лісові пожежі в Чорнобилі та у світі за останні 20 роківКількість масштабних лісових пожеж збільшилася через посуху, зміну клімату та банальну людьську недбалість.

У Житомирській області поблизу с. Першотравневе, с. Дубовий Гай та с. Лучанки Овруцького району ліквідовано три осередки загорання лісової підстилки. Наразі надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні окремих осередків тління лісової підстилки, пеньків та деревини.

Загалом до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 207 чоловік та 52 одиниці техніки, з них від ДСНС 65 чоловік особового складу та 23 одиниці техніки.

Нагадаємо, Нацполіція спільно зі Службою безпеки України вивчає всі випадки підпалів трави та лісів в Україні для встановлення можливого взаємозв'язку між діями різних груп паліїв.

Як відомо, пожежі в Чорнобилі знищили частину заповідника. У зоні вогонь гасять вже місяць, з 4 квітня.

«Слово і діло» пропонує подивитись, які найбільші пожежі були в Чорнобильській зоні та у світі за останні 20 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: