Нацгвардія розпочала спецоперацію через пожежі – Аваков

Читать на русском
Національна гвардія почала антидиверсійну операцію через лісові пожежі. Про це повідомив у понеділок, 20 квітня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Facebook.

Національна гвардія почала антидиверсійну операцію через лісові пожежі.

Про це повідомив у понеділок, 20 квітня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

За його словами, напередодні під час вечірнього моніторингового обльоту в Чорнобильській зоні виявили чотири «феномени» на площі близько 100 метрів. Їх швидко загасили. Міністр опублікував фото такого вогнища.

Найбільші лісові пожежі в Чорнобилі та у світі за останні 20 роківКількість масштабних лісових пожеж збільшилася через посуху, зміну клімату та банальну людьську недбалість.
  «Звичайно, поліція вже займається цим та іншими інцидентами. Створив спеціальну групу МВС, Нацгвардія почала антидиверсійну операцію в лісі», - повідомив міністр.

Він заявив, що через безсніжну зиму лісова, особливо хвойна підстилка, легко вразлива до пожеж.

«Все це, звичайно, можливість для негідників і провокаторів. Хтось хоче зіпсувати життя в країні, хтось сховати за вогнем свої брудні справи. Ми це дуже ясно все розуміємо. І миритися не маємо наміру - і вживаємо заходів. Прошу всіх, хто має у своєму розпорядженні будь-яку інформацією - зателефонуйте до поліції», - написав Аваков.

За його словами, в МВС створено спеціальну групу по боротьбі з підпалами, а Національна гвардія почала антидиверсійну операцію.

Також нагадаємо, пожежі в двох областях гасять майже 2000 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: