Суд скасував Гладковському ще один обов'язок

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків колишньому посадовцю.
Олег Гладковськийфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд скасував обов'язок не покидати Київ та Київську область колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони Олегу Гладковському, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення ввечері 18 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомили «Слово і Діло» у САП.

За слова співрозмовника, суд продовжив на два місяці майже всі обов'язки, що залишися, крім заборони покидати столицю та Київську область.

Раніше ВАКС зняв електронний браслет з Гладковського. Як відомо, Антикорсуд обрав Гладковському запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з правом внесення застави в розмірі 10,6 млн гривень. Пізніше за нього внесли заставу.

Нагадаємо, йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України (ч. 2 ст. 364 та ст. 366-1). Ексчиновнику інкримінують зловживання службовим становищем та недекларування доходів. За даними слідства, колишній заступник секретаря РНБО використовував свої повноваження для одержання неправомірної вигоди.

Йдеться про те, що Гладковський забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю на тендера вантажних автомобілів «Богдан», кінцевим власником якого він є. В результаті його дій держава нібито зазнала збитків на суму понад 10,62 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: