Синоптики зробили прогноз на травень

Читать на русском
Погода в травні 2020 в Україні. Згідно з прогнозом синоптиків, останній місяць весни буде теплішим, ніж в попередні роки.

У травні 2020 року середня місячна температура в Україні буде на один-півтора градуси вище звичних значень.

Такий прогноз оприлюднили на сайті Укргідрометцентру.

«Травневі» на карантині: чи можуть оштрафувати за виїзд на природуЗа даними пресслужби Державної судової адміністрації, всього правоохоронці передали до судів 4581 адмінпротокол щодо порушення карантинних обмежень.

За даними синоптиків, температура в травні очікується на рівні 15-18 градусів тепла (в горах 11-13 градусів тепла), що на 1,0-1,5 градусів вище багаторічних значень.

Місячна кількість опадів очікується 34-77 мм, в Карпатах 95-120 мм (в межах норми).

Як зазначили в Укргідрометцентрі, в першій половині місяця в Україні, у другій половині в Карпатах, на півночі, сході країни і в більшості центральних областей ймовірні заморозки на поверхні грунту, місцями і в повітрі.

«Стійкий перехід середньої добової температури вище 15 градусів тепла, що є кліматичним показником початку літа, відбудеться в південній половині країни - в першій половині равня, на решті території - у другій половині травня», - йдеться в повідомленні.

Абсолютний мінімум температури повітря складе 0-6 градусів морозу, місцями в Сумській області та в гірських районах 7-10 градусів морозу, на узбережжі морів 0-3 градусів тепла; абсолютний максимум - 31-37 градусів тепла, на півдні та сході країни місцями до 38-39 градусів, в гірських районах 22-30 градусів.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли про погоду на травневі свята.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: