Українці розповіли про плани на травневі свята

Читать на русском
Травневі свята-2020. Большість українців цьогоріч не планують подорожей на травневі вихідні, а залишаться вдома.

Цьогоріч більше половини українців планують на травневі вихідні залишитися вдома.

Такі дані опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Новий пік коронавірусу: чи несуть для України загрозу травневі святаТравневі свята стануть наступним викликом, який може позначитися на поширенні коронавірусу в Україні, повідомив президент.

Як з'ясували соціологи, проведуть травневі свята вдома три чверті опитаних українців (74%). Так, 17% мають намір зайнятися домашнім господарством, 8% хочуть відвідати рідних і близьких, а 5% – провести час із друзями або знайомими. І тільки 1% опитаних зізналися, що планують поїхати в подорож країною.

Опитування було проведене соціологічною групою «Рейтинг» 24-25 квітня серед 1200 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).

Нагадаємо, раніше соцілоги з'ясували, що за період карантину серед українців стало помітне незначне зростання депресії та падіння тривожності. Рівні паніки, втоми і розладів сну залишилися на тому ж рівні.

Як відомо, карантин в Україні продовжили до 11 травня. У Кабміні розробили 5-етапний план виходу з карантину, проте допустили, що кілька етапів можуть об'єднати в один, (якщо захворюваність на коронавірус піде на спад).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: