Саакашвілі може обійняти іншу посаду в Кабміні – Арахамія

Читать на русском
Міхеіл Саакашвілі може обійняти іншу посаду в українському уряді, замість раніше запропонованої. Таке питання обговорювалося з президентом Володимиром Зеленським.

Міхеіл Саакашвілі після консультацій із президентом України Володимиром Зеленським може обійняти іншу посаду, замість віцепрем'єра з реформ.

Про це в четвер, 30 квітня, повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, передає РБК-Україна. Про яку саме нову посаду йдеться - нардеп не уточнив.

Грузинський ревізор: чим закінчиться повернення Саакашвілі в українську політикуМіхеіл Саакашвілі має всі шанси стати найпомітнішим політиком серед всіх членів діючого Кабміну. Сценарії його можливої співпраці з пропрезидентською командою прогнозував політолог Олександр Радчук.

При цьому Арахамія зазначив, що у фракції СН вистачить голосів для призначення Саакашвілі і на пост віце-прем'єра.

«Голосів вистачає, але Саакашвілі останні кілька днів вів тривалі консультації з президентом. Вони знайшли інший формат, в якому вони будуть працювати. Це нова посада. Я не можу вам сказати, тому що це ініціатива президента. У нас є голоси, якщо Саакашвілі і президент зараз визначать, що його треба призначати віцепрем'єром, ми маємо зараз достатньо голосів, щоб ухвалити це рішення. Але, за моєю інформацією, буде інше рішення. Президент уже відпрацював його з Міхеілом. Про це буде повідомлено, можливо, сьогодні. А можливо на початку наступного тижня», – заявив Арахамія.

Дата голосування в Раді за призначення Саакашвілі ще не визначена.

Як відомо, президент Володимир Зеленський запропонував Міхеілу Саакашвілі посаду віцепрем'єр-міністра з реформ.

Також повідомлялося, що Саакашвілі провів зустріч із фракцією «Слуга народу».

Тим часом на можливе призначення Саакашвілі в Кабмін відреагували в Грузії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: