Дата голосування за призначення Саакашвілі ще не визначена – Арахамія

Читать на русском
У Слузі народу заявили, що точної дати голосування за призначення Михайла Саакашвілі на пост віце-прем'єр-міністра з реформ ще немає.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прокоментував інформацію про можливе голосування Ради 30 квітня за призначення Михайла Саакашвілі в Кабмін.

Про це Арахамія розповів в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» увечері 24 квітня.

Чи завадить грузинська судимість Саакашвілі його призначенню в українському уряді?Колишній президент Грузії Саакашвілі претендує на крісло віцепрем’єра України, але має заочну судимість на батьківщині. Як вирішити юридичну колізію?

Зокрема, відповідаючи на питання, чи відбудеться голосування за призначення Саакашвілі на пост віце-прем'єр-міністра з реформ в наступний четвер, 30 квітня, він заявив, що точної дати поки немає.

«Ні, це не визначено. Ще не зрозуміло, це буде четвер або якийсь інший день. По-друге, порядок денний ще не визначений. По-третє, ситуацію по Міхеілу треба виносити в парламент тільки тоді, коли ми будемо розуміти співвідношення щодо голосів, яке ми будемо мати в парламенті. Тому що, буде дуже погано, якщо його поставлять на голосування і ми провалимо це голосування. Яке зараз співвідношення - у мене немає актуальною статистики», - сказав Арахамія.

Він уточнив, що ще тривають консультації з приводу голосування. Також Саакашвілі ще не зустрічався з іншими депутатськими фракціями, окрім СН.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запропонував Саакашвілі посаду в Кабміні.   Грузія пригрозила відкликати посла з України в разі призначення Саакашвілі, а також в цілому переглянути відносини з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: