Парламент готовий зменшити грошову заставу на місцевих виборах

Читать на русском
Грошову заставу на місцевих виборах в Україні Рада планує зменшити в дев'ять разів. Відповідний законопроект ухвалений за основу.

Верховна рада попередньо погодилася зменшити грошову заставу на місцевих виборах в Україні в дев'ять разів.

Рішення було ухвалено сьогодні на засіданні ВР.

Наскільки мери великих міст впоралися з виконанням своїх передвиборчих програмБільшість мерів обласних центрів перебували на посадах понад чотири роки і мали достатньо часу, щоб реалізувати обіцянки зі своїх передвиборчих програм. Ми подивились, хто з них впорався краще, а хто опинився серед аутсайдерів.

Зокрема, нардепи ухвалили за основу законопроект №2769 «Про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України (щодо розміру грошової застави)». «За» проголосували 248 депутатів.

Законом пропонується вираховувати розміри грошової застави на місцевих виборах за формулою: чотири мінімальні заробітні плати на 90 тисяч населення. А в населених пунктах з населенням до 90 тисяч пропонується зберегти передбачену у Виборчому кодексі відсутність застави.

Також зазначається, що розмір застави зросте порівняно з тим, який був на виборах 2015 року, оскільки збільшилася мінімальна зарплата. Однак він буде в межах норми для того, щоб на місцях партії змогли взяти участь у виборах і могли зареєструватися міські голови.

Відзначимо, всього на позачерговому засіданні Ради планують розглянути 17 законопроектів.

Раніше в ЦВК заявили, що карантин через коронавірус не є перешкодою для проведення місцевих виборів, які призначені на жовтень 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: