Зведення штабу ООС 30 квітня: 15 обстрілів, є поранений

Читать на русском
Протягом минулої доби, 29 квітня, збройні формування РФ порушили зобов'язання про припинення вогню та 15 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби, 29 квітня, збройні формування РФ порушили зобов'язання про припинення вогню та 15 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС вранці у четвер, 30 квітня.

Бойовики використовували заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти, зенітну установку, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Обстріли велися біля Верхньоторецкого, Водяного, Гнутового, Мар'їнки. Поблизу Новомихайлівки працював снайпер.

Карта ООС: ситуація на сході України на 29 квітняСитуація на сході країни станом на 29 квітня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Крім того, ворог випустив 9 мін 82-го калібру під час обстрілу позицій Об'єднаних сил поблизу Новотошківського та Орехово. У результаті ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове травмування.

За даними розвідки, 29 квітня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта і щонайменше двох поранили. Від початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Нагадаємо, вчора ввечері проросійські бойовики на Донбасі обстріляли околиці населеного пункту Золоте-4, чим нараз на небезпеку мирних жителів.

Раніше в МЗС анонсували візит генсека ОБСЄ на Донбас.

Також нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала танки та гаубиці бойовиків на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: