Спалах COVID-19 виявили в психоневрологічній лікарні Почаєва

Читать на русском
У Почаївській обласній психоневрологічній лікарні Тернопільської області зафіксували спалах коронавірусу, заразилися 26 пацієнтів і два працівника.

У Почаївській обласній психоневрологічній лікарні Тернопільської області зафіксували спалах коронавірусу, заразилися 26 пацієнтів і два працівника.

Про це повідомляє Офіс омбудсмена України у Facebook.

За словами головного лікаря медзакладу Лариси Василюк, в якій підтвердили захворювання, крім неї захворів ще один лікар, який зараз перебуває в реанімації.

Також вірус лабораторно підтвердили у 26 пацієнтів відділення для чоловіків. Чотирьох з них перевели в центральну міську лікарню Почаєва, у решти перебіг захворювання в цей час проходить у легкій формі.

Василюк повідомила, що у разі загострення, хворих будуть направляти в Кременецьку центральну районну та Почаївської міської лікарні.

Також вона додала, що 25 квітня взяти зразки для проведення тестів на коронавірус вдалося лише у 30 пацієнтів і медпрацівників, оскільки не вистачило пробірок для забору крові.

«Придбання пробірок профінансовано і після їх отримання лікарнею будуть здійснені дослідження у решти пацієнтів і працівників. Результати досліджень очікуються», - повідомила головний лікар.

В Офісі омбудсмена відзначають, що в психоневрологічній лікарні на стаціонарному лікуванні зараз перебувають понад 40 пацієнтів, які потребують влаштування в заклади соціального захисту населення. До того ж, частина з них є мешканцями інших областей і навіть країн. У деяких втрачені документи, що посвідчують особу.

Тому у відомстві обіцяють направити акт реагування на адресу Тернопільської ОДА.

Нагадаємо, у митрополита Тернопільського і Кременецького Української православної церкви Московського патріархату Сергія (Генсіцького) діагностували зараження коронавірусною інфекцією.

Як відомо, Почаївську лавру закрили на карантин у зв’язку із закриттям міста Почаїв на в’їзд та виїзд через 13 випадків коронавірусної інфекції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: