Спалах коронавірусу підозрюють у Почаївській лаврі

Читать на русском
У Тернопільській області санітарні лікарі підозрюють спалах коронавірусної хвороби в Почаївській лаврі.

У Почаївській лаврі в Тернопільській області міг виникнути масштабний осередок коронавірусної інфекції.

Про це повідомила головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук на засіданні обласного штабу 17 квітня, передає Інтерфакс.

Релігія і пандемія: як церква в Україні реагує на коронавірусПЦУ і УГКЦ готові надати свої приміщення для хворих на коронавірус, а Ватикан – проводити богослужіння онлайн.

За її словами, фахівці прийшли до висновку, що спалах коронавірусу в Шумському районі може бути тісно пов'язаний з Почаївською лаврою. Він уточнила, що коронавірус підтвердили у співробітників бухгалтерії Шумської лікарні, а також у головного лікаря і медперсоналу.

«У нас вчора виникла ситуація в Шумському районі, яка тісно пов'язана з Почаївською лаврою, оскільки священик, який бере участь в хорі в Почаївській лаврі, є священнослужителем на території Збаразького району, а дружина його працює бухгалтером у Шумській лікарні. Вчора був 21 позитивний результат, а в цілому в Шумську 26 позитивних», - розповіла Чайчук.

Головний санлікар зазначила, що священик лаври також може бути пов'язаний зі спалахом в Дубенському районі. При цьому настоятель Почаївської лаври відмовляється співпрацювати з медпрацівниками і не виходить на зв'язок.

Чайчук додала, що медикам все ж вдалося обстежити двох священиків, які беруть участь у хорі Почаївської лаври. Однак коло осіб, з якими вони могли контактувати, дуже велике і на сьогодні не встановлене.

«Якщо ми доб'ємося результатів обстеження, буде досить великий спалах. Ситуація в Почаївській лаврі знаходиться на особистому контролі прем'єр-міністра. Сьогодні йдуть запити з Кабміну. Працюємо з поліцією», - підкреслила вона.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу на карантин вже закрили Києво-Печерську лавру.

З тієї ж причини у Києві закрили Іонинський монастир.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: