Почаївську лавру закрили на карантин

Читать на русском
Почаївську лавру закрили на карантин у зв’язку із закриттям міста Почаїв на в’їзд та виїзд через 13 випадків коронавірусної інфекції.

Почаївську лавру закрили на карантин у зв’язку із закриттям міста Почаїв на в’їзд та виїзд через 13 випадків коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє сайт обителі.

«У зв’язку з тим, що на карантин закрили місто Почаїв, де за останню добу було виявлено 13 осіб з коронавірусною інфекцією, було прийнято рішення закрити на карантин і нашу обитель. Ми попросили усіх парафіян віднестися до ситуації з розумінням, і тепер тут тільки насельники. Самі служимо, прибираємо в храмах тощо», — розповів для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ помічник благочинного ієромонах Никодим (Шамайло).

Він також підкреслив, що що серед братії та послушників Лаври немає жодного випадку захворювання на коронавірусну інфекцію.

Раніше повідомлялося, що місто Почаїв в Тернопільській області оголошене карантинною зоною і з вівторка, 21 квітня, буде закрите на в'їзд і виїзд.

Нагадаємо, що медики підозрюють у Почаївській лаврі спалах COVID-19, але не мають можливості перевірити через відмову духівництва. Повідомлялося, що хворий священик із хору Почаївської лаври є священнослужителем на території Збаразького району, а його дружина працює в Шумській лікарні, де минулого тижня було заражено більше 20 осіб.

Також повідомлялося, що у Великодню ніч у Почаївській лаврі зафіксували велике порушення карантину духовенством. Поліція порушила кримінальну справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: