У Почаївській лаврі порушили карантин

Читать на русском
Священнослужителі Почаївської лаври в Тернопільській області під час пасхального богослужіння  порушили вимогу карантину і пустили значну кількість людей в монастир.

Священнослужителі Почаївської лаври в Тернопільській області під час пасхального богослужіння порушили вимогу карантину і пустили значну кількість людей в монастир.

Про це в неділю, 19 квітня, повідомляє прес-служба поліції в Тернопільській області.

«Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські в Почаївській Свято-Успенській Лаврі, в Кременецькому районі. Божественна літургія відбулася за участю значної кількості віруючих, які не дотримувалися дистанції», - повідомили правоохоронці.

Так, відповідно до попередніх домовленостей з духовенством Почаївської лаври, богослужіння повинно було проводитися з виконанням всіх умов і правил щодо карантину. Парафіяни мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі.

Більшість людей прийшли на святкову службу з індивідуальними засобами захисту, а тим, хто їх не мав - правоохоронці роздавали заздалегідь підготовлені маски.

«Великоднє богослужіння розпочалося о 23 годині. У цей час поліцейські зафіксували скупчення людей в храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалася дистанції. Під час релігійної служби духовенство відкрило двері монастиря і віруючі, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину. У зв'язку з цим були посилені поліцейські заходи, для мінімізації можливого зараження людей», - повідомили поліцейські.

Зазначається, що пасхальне богослужіння завершилося близько 4:30 - і парафіяни розійшлися.

У зв'язку з порушенням карантинних норм розглядається питання про внесення даного факту в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Раніше повідомлялося, що медики підозрюють у Почаївській лаврі спалах COVID-19.

Нагадаємо, в Україні в ніч на Великдень поліція виявила 19 випадків порушення карантинного режиму під час богослужінь по всій країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: