Підкуп голови ДАЗВ: стало відоме прізвище підозрюваного

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру тимчасовому керівник спеціалізованого держпідприємства, підконтрольного Держагентству.
Ігор Буксанчук

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у підкупі тимчасово виконувачу обов'язків голови Державного агентства з управління зоною відчуження генеральному директору державного спеціалізованого підприємства «Об'єднання «Радон» Ігорю Буксанчуку.

Про це під час засідання у Вищому антикорупційному суді повідомила прокурор САП Аліна Жовницька, передає «Слово і діло» з посиланням на трансляцію суду.

За словами прокурора САП, Буксанчук надав неправомірну вигоду голові ДАЗВ для того, щоб той погодив йому премії. Вона просила суд обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді 1,2 млн грн застави. На думку Жовницької, керівник об'єднання «Радон» може переховуватися від слідства; знищити, приховати або спотворити речі або документі, важливі для слідства, а також тиснути на свідків.

Адвокати заперечували проти задоволення клопотання і просили застосувати до Буксанчука запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На їх думку, оголошена підозра необґрунтована, а ризики перешкоджання слідству та інших – відсутні.

За даними НАБУ, слідство задокументувало, що гендиректор передав т.в.о. голови ДАЗВ 210 тисяч гривень в обмін на погодження призначення йому річної та щоквартальної премій у понад 430 тис. грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили гендиректора держпідприємства на підкупі голови ДАЗВ. Раніше НАБУ викрило «на гарячому» керівника слідчого управління ДФС. Пізніше суд збільшив йому розмір застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: