НАБУ викрило на хабарі суддю Апеляційного суду

Читать на русском
Суддю з Черкаської області викрили на одержанні неправомірної вигоди за спробу вплинути на рішення іншого судді.

Детективи НАБУ спільно з працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили на отриманні неправомірної вигоди суддю Апеляційного суду Черкаської області.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі НАБУ.

«27 серпня детективи НАБУ спільно з працівниками СБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Апеляційного суду Черкаської області на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 30 тисяч гривень», – зазначили у відомстві.

За словами НАБУ, викритий суддя Апеляційного суду Черкащини вимагав та отримав кошти від місцевого мешкaнця для впливу на суддів одного з районних судів Черкаської області, щоб ті ухвалили позитивні рішення в адміністративних справах в інтересах цієї особи.

Як наголосили у СБУ, йдеться про рішення щодо притягнення цього громадянина до адміністративної відповідальності за водіння у нетверезому стані.

Прaвоохоронці зaтримaли суддю поблизу місця проживання відразу після отримaння всієї суми непрaвомірної вигоди. Вирішується питання повідомлення судді про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 369-2 Кримінaльного кодексу Укрaїни.

Нагадаємо, НАБУ та поліція викрили на хабарі суддю з Луганської області. Пізніше йому повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: