Криклій допустив, що після відкриття кордонів режим самоізоляції збережеться

Читать на русском
Міністр інфраструктури допускає, що після відкриття кордонів і поїздок за кордон збережеться вимога залишатися на самоізоляції 14 днів.

Після скасування карантину, а також відкриття кордонів українці і надалі будуть зобов'язані проходити двотижневу самоізоляцію після поїздок за кордон.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю liga.net.

Вихід із карантину: як відновити транспортне сполученняВідновлення роботи транспорту має відбуватися поетапно і передусім повинні бути відновлені залізничні перевезення.

За його словами, поки планувати далекі подорожі ще рано, оскільки країни Європи обмежують в'їзд для іноземців. Тому питання відкриття міжнародного пасажирського сполучення після 11 травня - не першочергове.

«Єдине - поки у нас буде працювати формат самоізоляції. Ви виїхали, наприклад, до Польщі. Повернулися - треба буде провести 14 днів у самоізоляції. Чи комфортно буде всім в такому режимі? Сумніваюся», - заявив міністр.

На його думку, навіть після відкриття кордонів скасовувати режим самоізоляції ще зарано.

«Його поки ніхто не відміняв. У нас тільки зробили тюнінг - запустили цифровий додаток, який дозволяє контролювати самоізоляцію. Чи можна її скасувати, складно сказати. Я не лікар. Але, мені здається, про це рано говорити», - додав Криклій.

Нагадаємо, раніше Владислав Криклій розповів про плани з 12 травня відновити приміське і міжміське транспортне сполучення. Йдеться про автобусні і залізничні перевезення.

Раніше він повідомляв, куди відправлять нові спецрейси для евакуації українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: