У Чорнобильській зоні ліквідували всі джерела вогню – Аваков

Читать на русском
У Чорнобильській зоні ліквідували всі осередки пожежі. Загрози нових загорянь немає. Рятувальникам залишилося загасити тліючі торфовища.

У зоні відчуження станом на 26 квітня ліквідовані всі осередки лісової пожежі. Рятувальники зайняті тільки тліючими торфовищами.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на сторінці в Twitter ввечері 26 квітня.

Феномен лісових пожеж: чи можливо ефективно протистояти підпалам?Лісові пожежі – привід укотре системно проаналізувати державну політику у сфері екології. Чи достатньо для цього лише збільшити штрафи за підпали – з’ясовував Олександр Радчук.

За його словами, зараз в зоні ЧАЕС немає жодного активного осередку лісової пожежі.

«Проінспектували разом з Володимиром Зеленським ліквідацію пожеж в Чорнобильській зоні відчуження. Всі джерела вогню ліквідовані. Загроз немає. Йде робота рятувальників на тліючих торфовищах. Хвиля пожеж збита», - написав голова МВС.

Нагадаємо, сьогодні вранці ще тривало гасіння двох осередків лісової пожежі в Чорнобильській зоні. Про це повідомляли в ДСНС.

26 квітня зону ЧАЕС відвідав президент України Володимир Зеленський. Він оглянув згорілий ліс з вертольота, а також вручив 22 держнагороди рятувальникам, які гасили масштабну пожежу в зоні відчуження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: