Бельгія почне виходити з карантину на початку травня

Читать на русском
У Бельгії представили план виходу з карантину. Він почнеться з 4 травня і складатиметься з кількох етапів.

У Бельгії з 4 травня розпочнеться поетапна відміна обмежень, прийнятих у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це заявила прем'єр-міністр країни Софі Вільмес, пише газета Het Laatste Nieuws.

Чи готова Україна до пом'якшення карантину?Влада каже про пом'якшення карантинних заходів, щоб послабити психологічний тиск на громадян, оскільки карантин починає набридати, переконаний експерт.

За її словами, незважаючи на послаблення, залишаються в силі віддалена робота, всі норми соціального дистанціювання, обмеження на число відвідувачів магазинів, а також носіння масок в громадських місцях.

Як уточнила прем'єр-міністр, перша фаза виходу Бельгії з карантину розпочнеться 4 травня і складатиметься з двох етапів.

Перший має передбачає дистанційну роботу там, де це можливо. Ресторани і кафе залишаються закритими. Вирішено відкрити магазини, що торгують тканинами, з огляду на потребу матеріалу для виготовлення масок. Також можна буде виходити на пробіжки і займатися спортом на вулиці по двоє.

Другий етап розпочнеться 11 травня, тоді відкриють всі магазини. З цього моменту будуть дозволені зустрічі членів сімей, що живуть окремо один від одного.

Друга фаза запланована на 18 травня: будуть відкриті музеї і окремі підприємства сфери послуг, зокрема, перукарні. Можуть бути дозволені приватні вечірки з невеликою кількістю учасників. Поступово почнуть відновлюватися заняття в навчальних закладах.   Третя фаза почнеться не раніше 8 червня і ознаменується відкриттям ресторанів і барів. Прем'єр допустила, що бельгійцям до цього моменту дозволять поїздки по країні.

Масові заходи, такі як фестивалі, залишаться повністю забороненими до 31 серпня, додала Вільмес.

Нагадаємо, карантин у Бельгії був запроваджений з 14 березня.

Також повідомлялося, Грузія з 27 квітня скасує частину карантинних заборон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: