У Бельгії продовжили карантин до початку травня

Читать на русском
Карантинні обмежувальні заходи у Бельгії, запроваджені через пандемію коронавірусної інфекції, будуть продовжені до 3 травня.

Карантинні обмежувальні заходи у Бельгії, запроваджені через пандемію коронавірусної інфекції, будуть продовжені до 3 травня.

Відповідне рішення ухвалила Рада національної безпеки країни, повідомляє видання RTL-info.

При цьому наголошується, що зараз йде п'ятий тиждень з моменту запровадження обмежень соціального та економічного життя в Бельгії, і час для зняття заходів ще не настав.

Одним з наслідків такого рішення стала відміна іспитів для учнів у початковій і середній школах.

«Сьогодні ми говорили не про будь-які заходи з ослаблення обмежувальних заходів, але про продовження таких заходів, виходячи з того факту, що вірус досі не вдалося перемогти», - зазначив міністр-президент регіону Валлонія Еліо Ді Рупо.

Також зазначається, що носіння масок буде обов'язковим лише в тих умовах, коли міри соціального дистанціювання не можуть бути дотримані.

Раніше, канцлер Німеччини Ангела Меркель презентувала концепцію виходу країни з карантину, запровадженого через пандемією коронавірусу.

у вівторок стало відомо, що деякі магазини дитячих товарів, книжкові та парфумерні відкрилися в низці областей Італії відповідно до останнього урядовим декретом.

Також в Польщі готуються послабити карантин.

Нагадаємо, Чехія планує зняти карантинні обмеження в п'ять етапів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: