Хорватія готується виходити з карантину з кінця квітня

Читать на русском
Хорватія починає поступовий вихід з карантину з 27 квітня. Ослаблення і скасування обмежень розділили на три етапи.
премьер Хорватії Андрій Пленкович

Уряд Хорватії презентував трьохетапний план послаблення карантинних обмежень через коронавірус. Його почнуть впроваджувати з 27 квітня.

Про це повідомляє місцеве видання Total Croatian News.

У столиці розробили план послаблення карантину – КличкоКиїв розробив план поетапного послаблення карантину, оголошеного у столиці у звязку з пандемією коронавірусу.

За словами прем'єр-міністра Хорватії Андрія Пленковича, перший етап почне діяти з 27 квітня. З цього дня в країні дозволять функціонувати всім організаціям, які займаються торгівельною діяльністю, за винятком тих, які працюють в торгових центрах. Частково запрацює транспорт.

«Будуть запущені громадські міські та приміські лінії. Будуть відкриті бібліотеки і музеї. Допускається тренування спортсменів в змаганнях вищого рангу», - розповів прем'єр.

З 2 травня дозволять проведення релігійних зборів.

Другий етап виходу з карантину розпочнеться 4 травня. У звичному режимі відновить роботу система охорони здоров'я (за винятком певних лікарів). Також зможуть працювати приватні клініки, косметологи, перукарні та салони краси.

Третій етап розпочнеться 11 травня. Будуть дозволені зустрічі до десяти чоловік, відкриються торгівельні центри і дошкільні установи.

Ресторани поки будуть відкриті виключно на терасах.

Державний випускний влада Хорватії рекомендує провести з 8 по 29 червня.

Нагадаємо, Франція планує послабити карантин з 11 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: