Саміт ЄС схвалив програму підтримки економіки

Читать на русском
Лідери країн ЄС в ході саміту, що відбувся в четвер, 23 квітня, узгодили пакет економічної допомоги в розмірі понад 540 млрд євро.

Лідери країн ЄС в ході саміту, що відбувся в четвер, 23 квітня, узгодили пакет економічної допомоги в розмірі понад 540 млрд євро.

«Затверджено план пакета щодо соціальної підтримки на суму 540 млрд євро для робітників, підприємств і суверенів, який набуде чинності 1 червня 2020 року», - написав голова Євроради Шарль Мішель в своєму Twitter.

Економіка після карантину: скільки часу піде на відновленняКабінет міністрів України прогнозує в 2020 році падіння валового внутрішнього продукту, зростання безробіття й девальвацію гривні.

План підтримки орієнтований на пом'якшення ризиків можливого зростання безробіття (100 млрд євро), кредитування підприємств (200 млрд євро), а також підтримку держав-членів співтовариства по боротьбі з пандемією коронавірусу (240 млрд євро).

За словами голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен, держави-члени спільноти виділили понад 1,8 трлн євро допомоги своїм економікам.

За підсумками саміту фон дер Ляйен також зазначила, що члени Євросоюзу повинні підвищити свої внески в бюджет співтовариства з 1,2% до 2% ВВП для відновлення економіки після пандемії коронавірусу.

Своєю чергою президент Європейського центрального банку Крістін Лагард заявила, що в результаті пандемії може статися зниження економіки єврозони від 5 до 15%.

Нагадаємо, ЄС надасть Україні 190 млн євро на боротьбу з коронавірусом.

Раніше США виділили Україні 1,2 млн доларів на боротьбу з COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: