У Кабміні дали прогноз щодо падіння економіки

Читать на русском
Як очікується, в 2021 році економіка повернеться до зростання в 2,4%. Також погіршено прогноз інфляції в 2020 році з 6,3% до 7%, але в наступному році очікують її зниження до 5,9%.

У поточному році українська економіка впаде на 4,2% замість очікуваного зростання на 3,2%.

Про це йдеться в оновленому консенсус-прогнозі Мінекономіки, опублікованому в п'ятницю, 17 квітня.

МВФ прогнозує падіння ВВП майже на 8%. Як це позначиться на українцях?Міжнародний валютний фонд прогнозує падіння ВВП України в 2020 році на 7,7 відсотка у 2020 році і відновлювальне зростання на 3,6 відсотка у 2021 році.

«За прогнозами експертів, Україна буде демонструвати більш глибоке падіння, ніж світова економіка, яке складе 4,2% у 2020 році. Характер відновлення буде таким же - L-форма: вже схвалені в Україні карантинні заходи будуть додатково посилені і триватимуть до кінця другого кварталу, що матиме більш негативний вплив на економіку країни, в результаті чого відновлення буде дуже повільним», - йдеться в прогнозі.

Як очікується, в 2021 році економіка повернеться до зростання в 2,4%. Також погіршено прогноз інфляції в 2020 році з 6,3% до 7%, але в наступному році очікують її зниження до 5,9%.

Згідно з прогнозом, середньорічний обмінний курс складе 28,85 грн/$. Відзначається, що найбільше впадуть інвестиції - на 14,8%. А дефіцит держбюджету складе 5,6% ВВП. Безробіття за підсумками року сягатиме 9,4%, а у 2021-му - 9,1%.

Раніше стало відомо, скільки безробітних встали на облік з початку карантину в Україні.

Також нагадаємо, після введення карантину в Україні спростили отримання допомоги по безробіттю.

«Слово і діло» з'ясовувало, чим загрожує економіці України епідемія коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: