США виділили Україні понад 1 млн доларів на зупинку коронавірусу

Читать на русском
США виділили Україні 1,2 млн дол на боротьбу з коронавірусною інфекцією. На ці кошти Україна отримає медичну, а також гуманітарну допомогу.

В Україну надійшла медична та гуманітарна допомога вартістю 1,2 млн доларів, яку США направили для боротьби з коронавірусом.

Про це повідомило Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у вівторок, 31 березня. Як наголошується в повідомленні, допомога США допоможе зменшити ризики подальшої передачі коронавірусу в Україні.

Пандемія коронавірусу: скільки тестів провели в Україні та інших державахУ Південній Кореї проводять масове тестування на коронавірус, а у Швеції – лише людям із групи ризику.

«Завдяки щойно оголошеному фінансуванню USAID допоможе Україні зміцнити механізми лікувальної діяльності, щоб звести до мінімуму ризик подальшої передачі вірусу, запобігти й обмежити випадки інфікування в медустановах, підготувати лабораторну мережу до широкомасштабного тестування на COVID-19, забезпечити проведення медіа-кампаній, інформувати українців про те, як запобігти поширенню вірусу. Також допоможе підготувати групи швидкого реагування, які будуть розглядати випадки захворювання і відстежувати контакти хворих», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський домовився з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель про 150 мільйонів євро на боротьбу з COVID-19 в Україні.

Станом на ранок 31 березня в Україні зафіксували 549 випадків коронавірусу. З них 13 – летальних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: