Лідери G7 домовилися про відновлення економіки

Читать на русском
Глави країн Великої сімки домовилися про відновлення економічної активності на тлі пандемії коронавірусу.

Глави країн Великої сімки домовилися про відновлення економічної активності на тлі пандемії коронавірусу.

Відповідну заяву опублікував Білий дім у четвер, 16 квітня.

Глави країн G7 домовилися скоординувати відновлення своєї економіки після пандемії і забезпечити «надійні ланцюжки поставок» в майбутньому, сказано в заяві.

Відзначається, що США, Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія та Японія прагнуть покласти край економічній скутості, викликаної спробами зупинити поширення вірусу.

«Лідери G7 поставили перед своїми міністрами завдання працювати разом, щоб підготувати всі країни G7 до безпечного відновлення і на основі, яка дозволить країнам G7 відновити економічне зростання з більш стійкими системами охорони здоров'я і надійними ланцюгами поставок», - заявив Білий дім.

Також наголошується, що лідери G7 прихильні прийняттю всіх необхідних заходів для забезпечення сильних і скоординованих глобальних заходів у відповідь у зв'язку з кризою в галузі охорони здоров'я та пов'язаних з ним гуманітарного і економічного лихп і почати сильне і стійке відновлення.

Нагадаємо, МВФ очікує на різке падіння економіки України.

Кабінет міністрів України прогнозує в 2020 році падіння валового внутрішнього продукту, зростання безробіття й девальвацію гривні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: