Рада створила ТСК щодо зловживань у держбюджеті

Читать на русском
Парламент ухвалив постанову № 3358 про утворення тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини держбюджету.

Парламент на позачерговому засіданні у пятницю, 24 квітня, ухвалив постанову № 3358 про утворення тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини держбюджету.

Відповідне рішення підтримали 324 нардепи.

У пояснювальній записці зазначається, що метою ухваленн проекту постанови є розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до недоотримання доходів Державного бюджету України», -

Також проектом визначається кількісний склад та порядок формування Тимчасової слідчої комісії, її завдання, термін діяльності, строк подання на розгляд Верховної Ради України звіту Тимчасової слідчої комісії.

Крім цього, у проекті врегульовуються питання щодо матеріально-технічного, інформаційного, організаційного забезпечення роботи Тимчасової слідчої комісії.

Згідно із постановою, ТСК утворили на півроку задля розслідування цих фактів, які, ймовірно мали місце, у період із вересня 2019 року по цей час. При цьому звіт про виконану роботу має бути заслуханий на пленарному засіданні ВР не пізніше шестимісячного терміну з дня прийняття цієї постанови.

Головою цієї ТСК обрали народного депутата Івана Крулька (фракція «Батьківщина»), а його заступником – Євгена Петруняка (фракція «Слуга народу»).

Членами комісії обрано також Анну Пуртову, Юлію Діденко, Сергія Бабака, Вікторію Кінзбурську, Олександра Ковальчука, Олексія Устенка (усі – зі «Слуги народу»), Олександра Колтуновича («Опозиційна платформа – За життя»), Ніну Южаніну («Європейська солідарність»), Володимира Цабаля («Голос»), Тараса Батенка (група «За майбутнє») та Бориса Приходька (група "Довіра»)

Передбачається, що ТСК є повноважною в кількості 13 членів комісії, обраних до її складу за пропозиціями депутатських фракцій і груп.

Нагадаємо, Рада розблокувала підписання змін до регламенту.

Також ВР розблокувала підписання закону, який дозволяє Кабміну визначати території ОТГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: