Рада ухвалила зміни до держбюджету: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік. Вони, зокрема, передбачають скорочення доходів до 975,8 млрд грн і збільшення витрат до 1,266 трлн грн. Також буде створено Фонд боротьби з коронавірусом та його наслідками. «Слово і діло» пропонує подивитися, як розподілилися голоси в залі.

Зміни до бюджету в цілому підтримали 249 народних депутатів, 98 виступили «проти», 16 – утрималися, 24 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 226 голосів «за», 5 виступили «проти», 5 – утрималися, 5 – не голосували, 7 – були відсутні. Група «Довіра» підтримала законопроект майже всім складом (15 з 17 депутатів), група «За майбутнє» дала ще 5 голосів (5 виступили «проти», 4 – утрималися, 5 – не голосували і 3 – були відсутні). Три голоси дали позафракційні нардепи.

Решта фракцій зміни до державного бюджету не підтримали. В «Опозиційній платформі – За життя» 31 депутат виступив «проти», 11 – не голосували і двоє – були відсутні. Практично всі нардепи з «Європейської солідарності» (26 з 27) проголосували «проти».

У «Батьківщині» половина депутатів голосували «проти», майже половина – були відсутні. У «Голосі» 14 нардепів – «проти», один – не голосував, 5 – були відсутні.

Нагадаємо, 30 березня Верховна рада відхилила запропоновані Кабміном зміни в бюджет-2020.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: