Рада проголосувала за зміни до держбюджету

Читать на русском
У змінах до державного бюджету на 2020 рік Верховна рада України передбачила додаткові 10 млрд гривень на виплати пенсій і надбавок.

Верховна рада проголосувала за зміни до держбюджету в понеділок, 13 квітня.

У першому читанні за - 252 голоси. І тут же в цілому за - 249 голосів.

У змінах до державного бюджету на 2020 рік Верховна рада України передбачила додаткові 10 млрд гривень на виплати пенсій і надбавок.

Україна на карантині: як уникнути голоду та протестівПрем'єр-міністр України Денис Шмигаль прогнозує, що карантин в Україні триватиме до травня.

Так, витрати на формування Фонду боротьби з коронавірусом були скорочені майже на 32,4 млрд гривень - з 97,06 млрд до 64,67 млрд гривень. Із заощаджених коштів Міністерству соціальної політики виділять 10 млрд гривень на виплату пенсій і надбавок до пенсій, а також 0,6 млрд гривень на допомогу.

Законом також передбачено, що в разі пропуску строку переогляду особою з інвалідністю, яка отримує пенсію, призначену відповідно до ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», виплата пенсії по інвалідності не зупиняється до закінчення терміну дії зазначеного карантину.

Раніше бюджетний комітет ВР рекомендував парламенту схвалити поправки до держбюджету на 2020 рік зі скороченням фінансування фонду на боротьбу з коронавірусною інфекцією до 64,9 млрд грн.

Також в уряді розповіли, на що планують витрачати 67 млрд грн із спеціального фонду по боротьбі з коронавірусом, створення якого передбачає законопроект про зміни до держбюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: