МОЗ закупить 200 апаратів ШВЛ українського виробництва

Читать на русском
Міністерство охорони здоров’я готується до закупівлі близько 200 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) вітчизняного виробництва.

Міністерство охорони здоров’я готується до закупівлі близько 200 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) вітчизняного виробництва.

Про це повідомив голова відомства Максим Степанов на традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19 під головуванням президента Володимира Зеленського.

За його словами, апарати ШВЛ мають бути готові до кінця травня.

«Дуже важливо, що експертиза показала високу якість українських ШВЛів, і вони повністю відповідають найкращим стандартам. Українські ШВЛи будуть удвічі дешевшими, а це означає краще забезпечення наших лікарень», – наголосив Володимир Зеленський.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко зауважив, що Фонд при Офісі Президента скоро завершує закупівлі всіх засобів захисту та обладнання, а займатиметься цим Міністерство охорони здоров’я. Водночас Кирило Тимошенко зазначив, що впродовж тижня, за координацією Офісу президента, і надалі доставляли потрібні матеріали.

Раніше повідомлялося, що Україна закупить понад 800 апаратів ШВЛ за кошти ЄІБ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ініціював онлайн-навчання з використання апаратів ШВЛ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: