Україна закупить понад 800 апаратів ШВЛ за кошти ЄІБ

Читать на русском
Україна придбає 838 апаратів ШВЛ за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку. Відповідні домовленості вже досягнуто.

Україна закупить 838 апаратів штучної вентиляції легенів за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на онлайн-брифінгу в середу, 15 квітня.

В Україні на апаратах ШВЛ перебувають 38 хворих на коронавірус – МОЗВ Україні на апаратах штучної вентиляції легень перебувають 38 хворих на COVID-19, на амбулаторному лікуванні перебуває 941 особа.

«Досягнуто домовленості з ЄІБ про використання його кредитних коштів. Переговори провело Міністерство розвитку територій України спільно з Міністерством охорони здоров'я. На ці кошти плануємо закупити 838 апаратів ШВЛ», – сказав Степанов.

При цьому він додав, що МОЗ вивчає можливості використання й закупівлі апаратів ШВЛ українського виробництва.

«Є кілька виробників, які зараз терміново намагаються запустити виробництво. Ми проводимо тестування з фахівцями – анестезіологами, реаніматологами, щоб ці апарати повністю відповідали потребам. Упевнений: ми знайдемо варіанти, щоб закуповувати апарати ШВЛ саме українського виробництва», – розповів Степанов.

Степанов також повідомив, що Україні вдалося залучити 135 млн дол. від Світового банку, з яких 35 млн дол. підуть на боротьбу з COVID-19 (20 млн – на закупівлю матеріалів і обладнання, 15 млн – на додаткове фінансування медустанов, де лікують хворих на коронавірус).

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський ініціював онлайн-навчання з використання апаратів ШВЛ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: