Зеленський ініціював онлайн-навчання з використання апаратів ШВЛ

Читать на русском
​​Уряд має змінити порядок розподілу медичних засобів для боротьби з COVID-19 у лікарнях та навчити лікарів користуватися апаратами ШВЛ.

​​Уряд має змінити порядок розподілу медичних засобів для боротьби з COVID-19 у лікарнях та навчити лікарів користуватися апаратами ШВЛ.

Про це йшлося на традиційній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом, передає пресслужба ОПУ.

«В одному з шпиталів Кіровоградщини – 20 заражених лікарів. Це тільки один з прикладів. Доставка спецзасобів відбувається лише до опорних лікарень, але кожен лікар у кожному медзакладі – на передовій, і ми маємо забезпечити кожного з них», – заявив глава держави.

На нараді зазначалося, що, навіть отримавши сучасні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), лікарі в регіонах часто не вміють ними користуватися. Тому потрібно організувати навчання медиків.

«Потрібно організувати онлайн-уроки. Тоді можна навчити лікарів у областях дуже швидко», – зазначив Володимир Зеленський.

У відповідь міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що вже невдовзі запрацює інформаційно-консультаційний центр для консультацій лікарів у онлайн-режимі.

Раніше в МОЗ повідомляли, що в Україні є 4 тисячі апаратів ШВЛ, не враховуючи ті, які є в приватних клініках і операційних відділеннях.

Наразі в Україні на апаратах ШВЛ перебувають 38 хворих на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: