НАБУ призупинило слідство у справі екснардепа Скуратовського

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про зупинку слідства за підозрою колишнього члена українського парламенту у брехні в декларації.
Сергій Скуратовський

Національне антикорупційне бюро призупинило слідство у справі за підозрою колишнього народного депутата Сергія Скуратовського у недостовірному декларуванні.

Таку постанову детектив виніс ще 27 лютого, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 6 вересня НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Скуратовському. Вже 18 вересня органи правопорядку вручили екснардепу документ особисто. За версією слідства, екснардеп нібито не задекларував частки в трьох фірмах у розмірі 24 млн грн, користування автівкою Mercedes-Benz S450 і нежитлове приміщення вартістю в 1,5 млн грн.

27 лютого детектив призупинив слідство у справі. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат Скуратовського подав скаргу на постанову. В ній захисник вважає постанову незаконною, оскільки відповідне рішення детектива ухвалене поза межами процесуального строку, а саме після закінчення строку досудового розслідування. На його думку, після скасування попередньої постанови при зупинку слідства строк із дня внесення цієї постанови і до дня її скасування зараховується до строків досудового розслідування.

Водночас детектив заперечував. Він вказав, що відомості про справу екснардепа були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще до набуття чинності закону, яким передбачено таке обчислення строків. Вивчивши скаргу, суддя відмовив у задоволенні скарги.

Нагадаємо, НАБУ у рамках справи про можливу брехню в декларації Скуратовського провело обшук на фірмі, котра раніше йому належала. В результаті обшуку детективи знайшли документи нардепа, в тому числі свіжий депутатський запит.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: