Мер Івано-Франківська вибачився за висловлювання про ромів

Читать на русском
Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків вибачився за висловлювання про осіб ромської національності, яких він запропонував примусово вивезти на Закарпаття.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків вибачився за висловлювання про осіб ромської національності, яких він запропонував примусово вивезти на Закарпаття.

про що стало відомо в ефірі місцевої радіостанції Західний полюс.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська

«Перш за все, жодної дискримінації я не бачу в цьому. Йшлося про конкретних осіб, які вже довгий час, більше місяця не дотримувалися карантину. Всі, напевно, чули і люди неодноразово зверталися на 102, гарячу лінію міськвиконкому, що деякі особи приставали до людей, вимагали гроші, були без масок, без рукавичок. Більше того, проживали в нашому Привокзальному сквері. Це при тому, що постанова Кабінету міністрів чітко забороняє не тільки проживати в скверах, але гуляти в скверах і збиратися більше двох осіб в одному місці. Це неодноразові факти», - пояснив Марцінків.

За словами мера, поліція сама звернулася до нього з проханням надати транспорт для ромів, які прописані в Іршавському та Свалявському районах Закарпатської області. Це потрібно було для того, щоб доставити їх додому, оскільки жоден громадський транспорт зараз не їздить.

«На оперативній нараді, можливо, дещо емоційно, я тут перепрошую. Десь, можливо, емоції якісь були, тому що нарада тривала більше години, в основному говорили про боротьбу з коронавірусом, і незалежно, хто ті люди, які порушують карантин. Йшлося про 20 осіб, в тому числі і дітей, які перебували без нагляду. Чому ми, українці, поляки, американці, дотримуємося карантину, а деяким особам можна не дотримуватися карантину?», - додав Марцінків.

Зазначається, що роми, які відмовилися їхати на Закарпаття, продовжують перебувати на вулицях і, за словами мера, продовжують жебракувати.

Виявилося, що частина осіб поїхала додому, а інша - в останній момент відмовилася.

Нагадаємо, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив поліції «запакувати» ромів і вивезти з міста. Відео з наради чиновників з'явилося в Мережі.

Поліція почала кримінальне провадження стосовно мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа за фактом його висловлювання про осіб ромської національності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: