Відносно мера Івано-Франківська відкрили справу через висловлювання про ромів

Читать на русском
Поліція почала кримінальне провадження стосовно мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа за фактом його висловлювання про осіб ромської національності.

Поліція почала кримінальне провадження стосовно мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа за фактом його висловлювання про осіб ромської національності.

Про це заявив глава Нацполіції Ігор Клименко, повідомляє пресслужба відомства.

«Неприпустимо, коли посадова особа дозволяє собі спілкуватися мовою ворожнечі. Ніхто не має права дискримінувати людей за будь-якою ознакою, в тому числі за ознакою національної чи етнічної приналежності. Особливо обурює, що в цих цілях намагалися використовувати поліцію», - сказав Клименко.

Мова йде про ст. 161 ККУ(Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

На інцидент відреагував і глава МВС Арсен Аваков.

«Позиція міського голови є неприпустимою! Національна поліція - не каральна машина, пане голово, Україна - не «совок», Франківськ - не князівство!» - написав Аваков у Twitter.

Нагадаємо, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив поліції «запакувати» ромів і вивезти з міста. Відео з наради чиновників з'явилося в Мережі.

Як відомо, ЄС виділив сотні тисяч євро на навчання ромів в Україні.

Також у Авакова підрахували, скільки ромів отримали український паспорт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: