В Івано-Франківську померли троє пацієнтів з підозрою на коронавірус

Читать на русском
В Івано-Франківську в неділю, 5 квітня, померли три пацієнти, у яких була діагностована певмонія. Результати їх ПЛР-тестів на COVID-19 ще очікують.

В Івано-Франківську в неділю, 5 квітня, померли три пацієнти, у яких була діагностована певмонія. Результати їх ПЛР-тестів на COVID-19 ще очікують.

Про це у своєму відеозверненні повідомив мер міста Руслан Марцинків.

За його словами, в Івано-Франківську помер 61-річний чоловік із села Крихівці. Він знаходився в міській клінічній лікарні №1, мав позитивним експрес-тест.

«Також, є ще два смертельні випадки в міській центральній клінічній лікарні: 76-річна жінка, у якої паралельно з пневмонією було онкозахворювання, і 72-річна жінка. Очікуємо результати ПЛР-дослідження, щоб знати, чи це була смерть від коронавірусу, чи від інших захворювань», - зазначив Марцинків.

Він зазначив, що зараз у міській клінічній лікарні №1 з пневмоніями знаходяться 57 пацієнтів, з них двоє підключені до системи штучної вентиляції легенів, у центральній районній лікарні - 128 пацієнтів, з них шестеро пацієнтів підключені до апаратів ШВЛ.

«Сьогодні ні обласна інфекційна лікарня, ні легеневий диспансер не приймають наших (жителів Франківська, - ред.) пацієнтів. Тому всіх важких хворих везуть в наші лікарні», - зазначив Марцинків.

Також він додав, що в міському пологовому центрі завершили тестування на COVID-19. Позитивний ПЛР-тест має тільки одна жінка, яку раніше перевели в обласний перинатальний центр, і четверо лікарів, які зараз знаходяться на самоізоляції.

Раніше першу смерть унаслідок зараження коронавірусною інфекцією зафіксували в Донецькій області. У Дружківці помер 84-річний чоловік.

Також у Закарпатській області зафіксували ще один летальний випадок від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, станом на понеділок, 6 квітня, в Україні зафіксовано 1319 випадків коронавірусної хвороби. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

На ранок 6 квітня у світі було зареєстровано 1 275 542 випадків зараження коронавірусом. 262 985 осіб одужали і понад 69 тис. померли від ускладнень, спричинених хворобою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: